Puro seçiminiz, yakışınız, ciğerişiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar baştan aşağı size özeldir. Fakat yeniden de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç bekçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu ovamda hasetn her saatinde ciğermeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz de keyfinize bakılırsa, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrolör Ika Mülkiyet inşaı Karayip purolarda ciğermeden önce nemliliğini yoklama buyurmak gerekir. Bu Toscanello ciğerin geçerli değil. Toscanello severler damak zevklerine bakılırsa farklı gönen oranlarında ciğermeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş altı da tecrübe cenahılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi gereken önemli bir kural var. Puro sadece fakat sadece kokusuz coşkunlukle yakılır! Puro her devran evet büfecir gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler üzere işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro rağbet ve ilgi ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde benzeyen. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken yalaz puroya düver ilişki etmemelidir. Ateşli maviliği purodan beş altı uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her tarafı kırmızıya döndüğünde kızartma işlemini kafaardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 perese eğimle, aleve tam ilişki etmeyecek şekilde tutun. Bu işlemi yaparken bütün ayak tabanığın hemayar yanması gerektiği ciğerin puroyu aynı zamanda düzgün bir şekilde 360 perese döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna doğal alevli çakmalara bakılırsa beş altı elan uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu tarz çakmaklar çok mukavimdür ve okkalı benzeyen tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma işlemi doğal alevli çakmaklarla, beş altı devran alabilir. Bu müddet size çağ kaybı üzere kaynakükebilir fakat puro sabır ve mesai ister. 5- İyi Yandığını Kontrolör Ika Şimdi puroyu ne yaktığınımızı yoklama edelim. Puroyu kızartma işleminden sonra ters çevirip nedeniyleünüze beş altı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya sıkıntısızçe tarz üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün ayak kıpkırmızı ise yakma işlemini kafaarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her tarafı tam yanmamışsa, yani bütün ayak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu uçınıza gnaşin. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kükürt veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki küçük soluk elan çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış fasıl da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Belli belirsizçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, artık puronuz ciğerime hazır. Evet evet siz hazır mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çısıkıntılı çısıkıntılı ciğerilmeli. Alacağınız her soluk beyninde en azından 40 saniye memul etmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara üzere ciğermeye çkızılışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı ciğerimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yemeden içmeden hissedersiniz. İlk başlarda, sadece birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı ciğermeye devam ederseniz, puro o kadar ızdıraplaşır ki hiç ciğerilemeyecek duruma gelebilir. Küçük bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Tütün sıkıntısızçe ağıza doldurulur ve tatlılık almaçların dumanla uyartılmasına icazet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az rağbet gösterdiğinizin bir işaretidir. Sönen puronun küllerini adamakıllı temizleyin. Bunun ciğerin kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri adamakıllı temizlediğinizden tehlikesiz olduktan sonra puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim ciğertiğim Toscanello ciğerin yine yakma iş teşkil etmez. Fakat sahiplik inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda yaslılık hissedeceğinizi kaydetmek isterim.

Eğer puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl hatta elan uzun bir müddet de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve kesin şpeş olan 2 kuralı fehvaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın kucakın alev değerıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız kucak sıcaklığının 16 ila 18 perese beyninde başüstüneğundan tehlikesiz olmanız gerekiyor. Ev ortamında bu sıcaklığı yakalamanız nispeten zordur. Bu yüzden kucak sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza lüzumlu yoktur. Ama bittabi şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza kucakını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda tek iş ile huzurlaşmazsınız. Hıfız kucakı sıcaklığında temel iş kucakın antipatik değil okkalı sıcak olmasıdır. Çünkü muhafaza kucakı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile huzurlaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise muhafaza kucakının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet okkalı kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Pekâlâ gönen muhafaza kucakı sıcaklığına bakılırsa değişim gösterecektir ve bu yüzden de muhafaza kucakı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro muhafaza kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde namevcut ise herhangi bir tarz geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta tarz geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza kucakının tarz geçirmemesi ve buna bağlamlı olarak da kutu ciğerindeki gönen ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak ciğerin anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı esenlayacak kesin tarz geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En iyi humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları kesin tarz geçirmedikleri ciğerin sair rakiplerine yüce üstelik atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/


Leave Your Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.